"Default" pipeline

I have a few Pipelines, but one main pipeline that I do most of my work from. For some reason when I login to Pipedrive, it always goes to one of my more ancillary Pipelines. It would be great if I could set a "main default" pipeline that when I logged into my account that it always brought me back to the Pipeline of my choosing. Small detail I know, but it has turned into a minor annoyance. Thanks for the consideration!

0
0 votes

· Last Updated -

Comments

  • Mike van der Valk
    Mike van der Valk Posts: 4,389 PIPEDRIVE PRODUCT MANAGER
    2500 Comments Third Anniversary 25 Likes First Answer
    edited April 6 #2

    Hi @Lenny 

    Thanks for sharing, I'll pass it on to the team.
    The reason it defaults to a pipeline is because that is the one with the lowest ID nr in our system, so the one first created even though it might have been edited later.

    Quick workaround I use myself as well, just adjust your bookmark you use in the browser to navigate to Pipedrive to include the pipeline you want to land in. So instead of using: https://app.pipedrive.com/
    You could use: https://app.pipedrive.com/pipeline/x/user/xxxxxx

    In the first x enter the Pipeline ID. You can even already open up your favourite filter by including this in the bookmark.

  • Peter Kitzki_10542
    edited September 2020 #3

    Hi @Lenny 

    Thanks for sharing, I'll pass it on to the team.
    The reason it defaults to a pipeline is because that is the one with the lowest ID nr in our system, so the one first created even though it might have been edited later.

    Quick workaround I use myself as well, just adjust your bookmark you use in the browser to navigate to Pipedrive to include the pipeline you want to land in. So instead of using: https://app.pipedrive.com/
    You could use: https://app.pipedrive.com/pipeline/x/user/xxxxxx

    In the first x enter the Pipeline ID. You can even already open up your favourite filter by including this in the bookmark.

    Good Tipp! Thank you!!!

  • Alex Stueber_20061
    Alex Stueber_20061 Posts: 104
    Elite Solution Provider
    edited December 2020 #4

    Hi @Lenny 

    Thanks for sharing, I'll pass it on to the team.
    The reason it defaults to a pipeline is because that is the one with the lowest ID nr in our system, so the one first created even though it might have been edited later.

    Quick workaround I use myself as well, just adjust your bookmark you use in the browser to navigate to Pipedrive to include the pipeline you want to land in. So instead of using: https://app.pipedrive.com/
    You could use: https://app.pipedrive.com/pipeline/x/user/xxxxxx

    In the first x enter the Pipeline ID. You can even already open up your favourite filter by including this in the bookmark.

    That's really nice @Mike van der Valk ! I just tried using a specific filter and it works really well. Now I can go straight to my pipeline where I applied a filter and Voila! Straight into it!
     

    I was used to logout from where I wish to be back in. Having many companies in one account is true that is annoying to keep changing companies when login in.

    Happy Pipedays!

  • Mike van der Valk
    Mike van der Valk Posts: 4,389 PIPEDRIVE PRODUCT MANAGER
    2500 Comments Third Anniversary 25 Likes First Answer
    edited December 2020 #5

    Hi @Lenny 

    Thanks for sharing, I'll pass it on to the team.
    The reason it defaults to a pipeline is because that is the one with the lowest ID nr in our system, so the one first created even though it might have been edited later.

    Quick workaround I use myself as well, just adjust your bookmark you use in the browser to navigate to Pipedrive to include the pipeline you want to land in. So instead of using: https://app.pipedrive.com/
    You could use: https://app.pipedrive.com/pipeline/x/user/xxxxxx

    In the first x enter the Pipeline ID. You can even already open up your favourite filter by including this in the bookmark.

    Glad to see this is helping!

  • Riina Jokinen
    Riina Jokinen Posts: 1
    edited February 25 #6

    Dear all, this default pipeline issue is not only a "viewing" problem, but also new deals always suggest the "wrong pipeline". Could this be fixed please? You can reorder the pipelines, but could the first one be the default one?

  • Irina Iglesias
    Irina Iglesias Moderator Posts: 37 PIPEDRIVE CUSTOMER SUPPORT
    Pipedrive Employee
    edited September 2021 #7

    Dear all, this default pipeline issue is not only a "viewing" problem, but also new deals always suggest the "wrong pipeline". Could this be fixed please? You can reorder the pipelines, but could the first one be the default one?

    Hi @Riina Jokinen 

    When creating new deals the last pipeline view should be the suggestion in the add new deal window. However, We do understand the need of having a way to make one pipeline as default and I will be sending feedback internally about this. 

    Have a great day! 

  • Richard_58639
    Richard_58639 Posts: 1
    edited October 2021 #8

    Dear all, this default pipeline issue is not only a "viewing" problem, but also new deals always suggest the "wrong pipeline". Could this be fixed please? You can reorder the pipelines, but could the first one be the default one?

    Amazing this is a problem when it is the basic starting point. next software trial for me

  • Ariel Petsonk
    Ariel Petsonk Posts: 1
    edited November 2021 #9

    Hi @Riina Jokinen  

    Was this ever solved? The workaround doesn't help since I need my employees to create deals in a certain pipeline (and sometimes they forget to change it), and this pipeline is no longer the default. 

    I see there is a "Reorder pipeline" but it doesn't do anything to the default options.

    Thanks in advance!