Skip to main content

Suomi/Finland channel
Suomi/Finland channel
752 members
1 question
24 posts

Welcome to the Finland channel! 

  • Connect with fellow professionals from Finland and get help with your sales, marketing, and Pipedrive questions.
  • Share your challenges, concerns, opportunities, feature requests, customer behavior - you name it.
  • Please introduce yourself when you join: who you are, what you do, what brings you here.

Channel Leader: Juho Koski

Huomio kaikki email-synkronoinnin käyttäjät!

Hei!

Erittäin tärkeä asia huomata sähköpostien synkronoinnin kanssa:

1. Tarkasta, että teidän Pipedriveen ei ole lisätty teidän omia työntekijöitä sähköpostiosoitteineen henkilöiksi (person). Mikäli näin on käynyt, kyseisen henkilön sinne kuulumattomia sähköposteja voi näkyä tämän henkilön tiedoissa kuten kuvassa on käynyt minulle:

2. Löydät tällaiset henkiöt Pipedrivestanne menemällä Henkilöt -listaukseen ja luomalla sinne tällaisen suodattimen, jossa tsekkaat löytyykö järjestelmästä henkilöitä, joilla on teidän firman domain sähköpostiosoitteessaan:

3. Suosittelen poistamaan joko kaikki nämä henkilöt tai ainakin poistamaan niiltä sähköpostiosoitteen. Mikäli haluat vielä voimalla poistaa jotain synkronoituneita sähköpostiviestejä henkilön alta, ota Pipedriven chat-tukeen yhteys ja pyydä heitä poistamaan nämä sähköpostiviestit. (Vain pääkäyttäjä voi... (More)

Henriikka Front
Project Manager at Zimple Oy

Liikkuuko teillä kaupat koskaan putkesta toiseen? Tässä siihen vinkki!

Ajattelin heittää tällaisen pienen automaatiovinkin jutusta, joka tulee usein vastaan kun käytetään useampaa kuin yhtä putkea - ja erityisesti, jos kauppoja kopioidaan putkesta toiseen.

Ongelma: Teillä on Pipedrivessa myyntiputken jälkeen projekti/tuotanto/asiakkuudenhallintaputki, jonne kopioidaan aina voitetusta kaupasta automaattisesti uusi kauppa. Ongelma vain on, että olisi kiva päästä näppärästi käsiksi siihen alkuperäiseen myynnin kauppaan suoraan tuotantoputken kaupasta. Tämä on turhan työlästä erityisesti, jos samalle organisaatiolle on useita kauppoja.

Ratkaisu: Luodaan kaupalle kenttä "Alkuperäinen kauppa", johon automaattisesti täydennetään linkki myyntiputkessa olleeseen kauppaan, kun projekti/tuotantoputken kauppa luodaan. Näin pääsee suoraan yhdellä klikkauksella käsiksi juuri tämän keissin myyntivaiheen tietoihin.

Tämä tapahtuu näin:

  1. Luo kaupalle teksti-muotoinen... (More)

Tukipyynnöt suoraan Pipedriveen

Aika ajoin minultakin kysellään, kuinka tukipyynnöt saisi suoraan Pipedriveen ja kuinka niitä voisi hallinnoida siellä. Pipedrive julkaisi vastikään mielenkiintoisen videon aiheesta täällä Communityssä - ehkä joku sen jo kävikin katsomassa. Tässä linkki kyseiseen julkaisuun: https://community.pipedrive.com/post/from-a-pipedrive-pro---leadbooster-for-support-tickets-6155c46c1f6796b3ddb2bf60

Pipedriven esimerkissä hyödynnettiin sekä chatbot- että verkkolomaketyökalua. Näiden kautta tulleet tukipyynnöt ohjattiin suoraan Pipedriveen luotuun tukipyynnöille tarkoitettuun putkeen ja automaation avulla pyynnön alle luotiin vielä oma aktiviteetti. 

Vaikkei Pipedrive olekkaan rakennettu tukipyyntöjen käsittelyyn, toimii tällainen toimintatapa varsinkin jos pyyntöjen määrä pysyy kohtuullisena. 

Tuottoisaa viikkoa kaikille!

 

// Harri