Ajattelin heittää tällaisen pienen automaatiovinkin jutusta, joka tulee usein vastaan kun käytetään useampaa kuin yhtä putkea - ja erityisesti, jos kauppoja kopioidaan putkesta toiseen.

Ongelma: Teillä on Pipedrivessa myyntiputken jälkeen projekti/tuotanto/asiakkuudenhallintaputki, jonne kopioidaan aina voitetusta kaupasta automaattisesti uusi kauppa. Ongelma vain on, että olisi kiva päästä näppärästi käsiksi siihen alkuperäiseen myynnin kauppaan suoraan tuotantoputken kaupasta. Tämä on turhan työlästä erityisesti, jos samalle organisaatiolle on useita kauppoja.

Ratkaisu: Luodaan kaupalle kenttä "Alkuperäinen kauppa", johon automaattisesti täydennetään linkki myyntiputkessa olleeseen kauppaan, kun projekti/tuotantoputken kauppa luodaan. Näin pääsee suoraan yhdellä klikkauksella käsiksi juuri tämän keissin myyntivaiheen tietoihin.

Tämä tapahtuu näin:

  1. Luo kaupalle teksti-muotoinen tietokenttä ja nimeä se esim. "Alkuperäinen kauppa"
  2. Avaa se automaatio, jossa voiton jälkeen luodaan automaattisesti uusi kauppa.
  3. Määritä myös kenttä "Alkuperäinen kauppa" täyttymään (rasti kentän ruutuun).
  4. Avaa toiselle välilehdelle jokin kauppa, ja kopioi osoiteriviltä osoite viimeiseen kenoviivaan asti. Eli jotain tämmöistä: https://teidändomain.pipedrive.com/deal/
  5. Mene takaisin automaatioon ja liitä kopioitu osoite alkuperäisen kaupan kenttään. Jätä kursori paikoilleen.
  6. Klikkaa kenttäkuvaketta (kaksi palikkaa päällekkäin ja +) ja valitse "Kaupan tunnus". Huom! Valitse nimenomaan alkuperäisen kaupan tunnus, todennäköisesti merkitty numerolla 1. Jos valitset nyt päivitettävän kaupan tunnuksen, linkki osoittaa siihen samaan tuotantoputkella olevaan kauppaan. Ja huom! Älä paina välilyöntiä ennen tämän kentän valitsemista, ettei linkki katkea.
  7. Tallenna automaatio.

Nyt pitäisi kaupan luomisessa kenttään täydentyä aina automaattisesti linkki, jota napsauttamalla pääset alkuperäisen, myyntiputkella voitetun kaupan näkymään. 

Kun olet kaupan näkymässä  niin auki olevan kaupan järjestelmä-ID on osoiterivillä deal/-kohdan jälkeen näkyvä numerosarja. Se pitää saada automaatiossa täyttymään urlin perään että linkki toimii, siksi nämä kommervenkit.

Jos tästä tai muista automaatiohommista tulee mitään kysyttävää, niin pistäkää rohkeasti viestiä!